- Publicitate -
Ad imageAd image

ÎN CURAND – Încărcător comun pentru dispozitivele electronice în toată Europa

Ad imageAd image

Comisia Europeană a propus un încărcător comun pentru dispozitivele electronice, USB-C urmand a deveni portul standard pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele, căștile, difuzoarele portabile și consolele video portabile. Potrivit anunțului făcut de Comisia Europeană în Romania, s-a mai propus tehnologie de încărcare rapidă armonizată, dar și informații mai pertinente pentru consumatori.

„Comisia propune introducerea unor noi cerințe pentru a asigura interoperabilitatea pentru încărcarea mai multor dispozitive electronice. Comisia propune cu precădere armonizarea portului de încărcare: USB-C va deveni standardul pentru toate dispozitivele vizate, armonizarea tehnologiei de încărcare rapidă, oferirea posibilității pentru consumatori de a alege dacă să achiziționeze un dispozitiv electronic nou cu sau fără un încărcător nou, informarea consumatorilor cu privire la caracteristicile de încărcare ale dispozitivelor electronice.

Produsele vizate de aceste noi cerințe sunt telefoanele mobile, tabletele, aparatele fotografice digitale, căștile, consolele de jocuri video portabile și difuzoarele portabile. Extinderea domeniului de aplicare dincolo de telefoanele mobile permite consolidarea în continuare a impactului pozitiv al cerințelor. Produsele vizate de propunerea Comisiei se numără printre cele mai utilizate de un grup mare de consumatori și au caracteristici de încărcare similare. Alte produse, cum ar fi căștile auriculare, ceasurile inteligente și dispozitivele de monitorizare a activității nu au fost luate în considerare din motive tehnice legate de dimensiunea lor, condițiile lor de utilizare etc. Produsele vizate de modificarea Directivei privind echipamentele radio au fost identificate ca având un potențial ridicat de integrare a soluției comune de încărcare și de asigurare a celor mai mari beneficii pentru consumatori și mediu”, a anunțat Comisia Europeană.

Propunerea Comisiei de revizuire a Directivei privind echipamentele radio va trebui să fie adoptată de Parlamentul European și de Consiliu prin procedura legislativă ordinară (codecizie). O perioadă de tranziție de 24 de luni de la data adoptării va oferi industriei suficient timp pentru a se adapta înainte de intrarea în vigoare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu