- Publicitate -
Ad imageAd image

ÎN LUNILE CARE VIN – Vom avea un hotel în zona Aeroportului Internațional din Tăuți

Ad imageAd image

Aeroportul Internațional „Maramureș” a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanțare (prin POIM) pentru construcția unui nou terminal de pasageri. Anunțul a fost făcut chiar la finele săptămanii trecute, cand în Maramureș s-a aflat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a mai dat și alte detalii legate de ceea ce se va mai face la acest aeroport. Știm că noul terminal va avea o capacitate de 450 pasageri pe oră.

Potrivit spuselor lui Grindeanu, vor fi construite și o serie de alte facilități și anume parcare pentru autoturisme (450 locuri), parcare microbuze (10 locuri), parcare autocare (8 locuri), parcare VIP și business, zonă pentru staționarea taxiurilor, zonă pentru pentru stația de autobuz (2 locuri), o zonă cargo dar și un Airport Hotel. Noul terminal va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 metri pătrați. Termenul de finalizare al terminalului este de 2 ani. Valoarea estimată este de 138,12 milioane de lei (inclusiv TVA).

Aeroportul Internațional Maramureș beneficiază deja de o pistă modernizată, în lungime de 2.150 metri, deschisă în anul 2019. Mai spunem doar că pista este cu 100 de metri mai lungă decât cea a Aeroportului din Cluj. Ar mai fi se spus că pentru realizarea noului terminal a fost expropriată o suprafață de teren de 77.498 mp, în valoare de 2.322.045 lei. Pe terenul expropriat în suprafață de 77.498 mp se va realiza parțial noul terminal și vor fi amenajate parcările mai sus amintite. Două ha de teren vor fi alocate zonei cargo și un ha pentru un Airport Hotel.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu