- Publicitate -
Ad imageAd image

Executivul Consiliului Județean Maramureș, întâlnire cu un oficial german pe tema dezvoltării turismului

Ad imageAd image

Promovarea și dezvoltarea turismului maramureșean este o prioritate pentru echipa Consiliului Județean Maramureș.

În acest sens, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr, a avut astăzi o întâlnire cu Lars-Jörn Zimmer, deputat și membru al Parlamentului de Stat al Regiunii Saxonia-Anhalt, Germania, care este și președinte al Asociației Landesturism.

Dezvoltarea unor parteneriate de colaborare între regiunea Saxonia-Anhalt, Germania, și județul Maramureș în proiecte turistice, realizarea unor vizite bilaterale atât în regiunea Saxonia-Anhalt, Germania, cât și în Maramureș, disponibilitatea reprezentanților regiunii germane de a pune la dispoziția Consiliului Județean cunoștințele și experiența acumulată de-a lungul timpului în dezvoltare și promovare turistică, precum și posibilitatea colaborării în domeniul energiei regenerabile, au fost principalele teme dezbătute în cadrul întâlnirii de astăzi.

Regiunea Saxonia-Anhalt din Germania se aseamănă cu județul Maramureș, fiind o regiune cu istoric minier, care, în timp, s-a dezvoltat și a devenit o destinație turistică cunoscută la nivel internațional, având șapte situri din patrimoniul mondial UNESCO, cel mai mare număr dintre toate statele din Germania.

Siturile Patrimoniului Mondial sunt desemnate de UNESCO și sunt considerate ca o moștenire culturală și naturală din întreaga lume, cu o valoare remarcabilă pentru umanitate.

Doru Alexandru Lazăr, vicepreședinte CJ Maramureș: ”Județul Maramureș are un potențial turistic foarte ridicat, pe care noi avem obligația de a-l dezvolta și promova atât la nivel național, cât și peste hotare.

Am discutat astăzi cu domnul Lars-Jörn Zimmer despre posibilitatea colaborării pe viitor între cele două regiuni pe care le reprezentăm, respectiv Saxonia-Anhalt, Germania, și Maramureș, pe proiecte de impact, de creștere și promovare

turistică. Mă bucur că am găsit deschidere în acest sens din partea domnului Lars-Jörn Zimmer și am încredere că vom consolida un parteneriat puternic, de durată, care va aduce dezvoltare și bunăstare pentru ambele regiuni.”

La discuții au participat și Rudolf Stauder, prefectul Județului Maramureș, Clara Sinn, președinte Forumul Democrat German Baia Mare.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu