Primăria Baia Mare a readus în atenție proiectul privind reamenajarea raului Săsar, astăzi, 22 martie, municipalitatea venind cu vești noi legate de această investiție. Ni s-a spus că în primă fază va fi reamenajată zona cuprinsă între Bulevardul Decebal și podul Culturii, aici proiectul intersectandu-se cu proiectele privind reamenajarea parcului Dacia și cel legat de Cinema Dacia. Însă poate municipalitatea nu ar strica să ia în calcul mai întai o colectare a deșeurilor pe care le găsim pe Săsar, care nu fac cinste orașului. La fel cum nu ar strica o colectare a deșeurilor de pe paraul Craica, o altă rușine pentru Baia Mare.
„Amenajarea raului Săsar intră într-o nouă etapă. Tronsonul de la Bulevardul Decebal pană la podul Culturii e o primă etapă, urmand ca apoi să fie abordat și celălalt mal, iar din fonduri europene se va realiza tot ce înseamnă Ferneziu -Firiza. Raul Săsar a fost un punct negru pe harta Băii Mari și acum au fost efectuate lucrări de către cei de la Apele Romane. Digurile ar urma să fie reamenajate din punct de vedere estetic. Piste de biciclete, zone de comerț, zone de expoziții sau de manifestare a celor care activează în zona de societate civilă, asociații de mediu, pentru tineret. Trebuie să se poată manca o înghețată, să aibă un loc de joacă, toate aceste lucruri sunt gandite prin acest proiect. Probabil că instanțele ne vor da posibilitatea să ne recuperăm Casa de Cultură și atunci vom lega cu totul această zonă, cu Parcul Dacia și cinema Dacia. Zona de intervenție e 35.000 mp, avem parcări, spații pietonale, platforme, mobilier urban ș.a.m.d.”, a anunțat municipalitatea.
Tot azi s-a spus că aceeași societate care a efectuat lucrări în zona Parcului Central este cea care va activa și în acest proiect. Construrom SA, proprietar fiind finul primarului de Baia Mare „și din perspectiva activității cred că e un lucru rău, dar are contracte mult mai consistente cu Seiniul decat cu Baia Mare. Să fie sănătoși toți cei care au de comentat”.
Acest proiect legat de Săsar înseamnă 18 milioane de lei adică 3,6 milioane de euro plus TVA. 16 luni este durata maximă de realizare a investiției, iar primele rezultate ar urma să le vedem în toamna acestui an.
Dragoș HOJDA