- Publicitate -
Ad imageAd image

SEMNAL DE ALARMĂ – Greșelile care se fac atunci cand racordați la gaz un aragaz nou

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Mașinile de gătit de tip aragaz sunt nelipsite din casele noastre. Însă la un moment dat, după o perioadă de timp oarecare, la fel ca oricare alt obiect pe care îl folosim zi de zi, este nevoie ca aragazul să fie schimbat cu un aparat nou. Specialiștii spun că atunci când aragazul funcționează cu gaze naturale, trebuie acordată o atenție deosebită la montarea acestuia și este obligatoriu ca operațiunea să se realizeze numai de către specialiști autorizați în domeniu, de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Atragem atenția în mod deosebit asupra acestui aspect, deoarece unele modele noi de mașini de gătit, de tip aragaz, sunt prevăzute cu două racorduri (stânga și dreapta), însă doar unul dintre acestea va fi conectat la instalația interioară de utilizare a gazelor naturale. Racordul care nu va fi conectat la instalație va trebui etanșat corespunzător, operațiune ce trebuie făcută doar de către o persoană autorizată. Menționăm că e posibil ca aceste aparate să fie livrate cu dopuri din plastic montate în racorduri, care au doar rolul de a bloca intrarea de corpuri străine/impurități în racord și nu de etanșare, fiind interzisă utilizarea pieselor (fitingurilor) din materiale plastice pentru etanșeizarea îmbinărilor în instalațiile de alimentare cu gaze naturale.

Așadar, etanșeizarea corespunzătoare a racordului neutilizat al aragazului, precum și racordarea efectivă a aragazului la instalația interioară de gaze naturale, operațiuni ce se fac exclusiv de către specialiști, ne feresc de accidente, ca urmare a scăpărilor/scurgerilor de gaze naturale, ce se pot solda cu pierderi materiale și chiar vieți omenești”, spun cei de la DelGAZ GRID.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu