- Publicitate -
Ad imageAd image

Ministrul Cooperării Economice și Dezoltării din Germania, vizită la CJ Maramureș. Ce s-a discutat

Ad imageAd image

Luni, 14 martie, la Consiliul Județean Maramureș, executivul administrației județene – președintele Ionel Bogdan și vicepreședinții Doru Lazăr și Radu Trufan – împreună cu ministrul Mircea Abrudean, Șeful Cancelariei prim-ministrului, a primit vizita, ministrului Cooperării Economice și Dezoltării din Germania, Svenja Schulze.

Discuția a debutat cu tema sprijinului oferit de statul german pentru refugiații ucraineni. Totodată, s-a discutat despre fluxul refugiaților ucraineni care trec granița prin Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmației, organizat de autoritățile publice și ONG-urile partenere.

Un alt subiect important dezbătut astăzi a fost consolidarea unui parteneriat strategic de colaborare între Maramureș, România și Germania, transmite CJ.

Acest parteneriat va fi benefic pentru implementarea proiectelor de investiții, care vor aduce dezvoltare și bunăstare pe plan economic și social în Maramureș.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: “Încă din 2021, am avut întâlniri cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), în care am discutat despre atragerea de noi investitori germani, participarea la târguri și expoziții, evenimente regionale în Germania, precum și colaborarea în ceea ce privește formarea profesională a forței de muncă la standarde germane.

Așa cum am spus atunci și am reiterat și în cadrul discuțiilor de astăzi, înființarea parcurilor industriale, dezvoltarea infrastructurii rutiere și a altor proiecte importante pentru Maramureș reprezintă obiective majore, pe care le vom implementa în următoarea perioadă și care vor crea o deschidere și mai mare pentru investitori.”

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu