- Publicitate -
Ad imageAd image

Peste 3.500 de șomeri înregistrați la AJOFM Maramureș (VIDEO)

Ad imageAd image

În luna noiembrie, la nivelul AJOFM Maramureș erau înregistrați peste 3.500 de șomeri, dintre care majoritatea sunt cei neindemnizați. De asemenea, cei mai mulți șomeri provin din categoria de vârstă 40-49 de ani.

”În luna noiembrie rata șomajului are o valoare de 1,78%, este în creștere față de luna anterioare, când a înregistrat o valoare de 1,71%

În ceea ce privește repartizarea șomerilor pe categorii de indemnizație, în luna noiembrie sunt înregistrați 3.548 de șomeri, din care 1.133 sunt șomeri beneficiari de indemnizații, acei șomeri care și-au pierdut locul de muncă și au îndeplinit condițiiile pentru a solicita indemnizație de șomaj.

Celălalt procent de 68% este deținut de șomerii neindemnizați, în număr de 2.415. Această categorie de șomeri neindemnizați este formată din acei șomeri cărora le-a exprimat indemnizația de șomaj și au rămas în baza noastră de date pentru a fi consiliați, ajutați în a-și găsi un loc de muncă sau să urmeze cursuri de formare profesională”, a spus Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu