- Publicitate -
Ad imageAd image

Cât va costa instalarea de panouri fotovoltaice la Spitalul Județean Baia Mare

Ad imageAd image

Recent, consilierii județeni au aprobat proiectul “Instalarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului propriu de energie electrică la nivelul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” aflat în subordinea Consiliului Județean Maramureș“ în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile, Obiectivul specific, 11.2: Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale, Apel de proiecte pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale, date despre sistemul de monitorizare.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 12.301.439,29 lei (inclusiv TVA).

Totodată a fost aprobată și contribuția proprie a CJ în proiect, în sumă de 3.190.867,00 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 28,48% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 2.595.334,80 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

”Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului (…), pentru implementarea acestuia în condiții optime, se vor asigura din bugetul propiu al Judetului Maramureș. Se aprobă documentația proiectului și indicatorii tehnico-economici asociați acestuia, conform Anexei 1 la prezenta.

Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului care decurg din modificări ale documentației tehnice ca urmare a măsurilor de atenuare/compensare a unui potențial impact asupra mediului, înțelegând că respectivele costuri sunt necesare pentru implementarea proiectului.

Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/ decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale”, se mai precizează în proiectul adoptat de aleșii județeni.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu