- Publicitate -
Ad imageAd image

Prefectul Rudolf Stauder vrea o mai mare protecție a monumentelor UNESCO din Maramureș

Ad imageAd image
Monumentele UNESCO din Maramureș au nevoie de protecție. Nu de puține ori Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș a atras atenția asupra necesității unor sisteme de protecție adecvate pentru aceste monumente de patrimoniu mondial, inclusiv paratrăznete, care azi lipsesc în multe ori de multe ori. Ca să nu mai vorbim de punerea în valoare a acestor biserici cu care Maramureșul se mandrește.
„Maramureșul se evidențiază printr-o spectaculoasă civilizație a lemnului, iar bisericile noastre de lemn reprezintă adevărate catedrale ale spiritualității românești, construite de meșteri populari geniali. Bisericile de lemn din Maramureș sunt monumente de patrimoniu, iar o mare parte dintre ele sunt clasificate ca monumente UNESCO, semn al recunoașterii valorii lor istorice și culturale.
La Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, alături de Preasfințitul Iustin – Episcop al Maramureșului și Sătmarului -senator Cristian Niculescu Ţâgârlaş , vicepreședintele CJ, Radu Trufan, reprezentanți ai administrației județene și părinți din tot județul am discutat despre măsurile care se impun pentru salvarea și păstrarea acestor monumente. Toate aceste măsuri stabilite la acest util și consistent dialog vor face obiectul unor protocoale de colaborare încheiate între factorii de decizie de la nivelul administrației județului și al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului”, a spus Rudolf Stauder.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu