- Publicitate -
Ad imageAd image

Proiect: În ce fază se află drumul Expres Baia Mare – Satu Mare

Ad imageAd image

Drumul Expres Baia Mare – Satu Mare se află în fază avansată, astfel că până în primăvară va fi gata studiul de fezabilitate. După acest pas va urma licitația publică pentru proiectare și execuție, anunță Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.

Acesta a amintit și de stadiul drumului Expres Baia Mare – Jibou – Dej.

”Pentru realizarea Drumurilor expres Baia Mare – Jibou – Dej și Baia Mare – Satu Mare am început să lucrez încă de când eram secretar de stat în Cancelaria Premierului, iar la Consiliul Județean Maramureș am continuat demersurile necesare pentru ca aceste proiecte să devină realitate.

În 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR – a lansat licitația publică pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar pentru realizarea Drumului Expres Baia Mare – Jibou – Dej, licitație care a fost ulterior anulată din cauza lipsei ofertelor viabile.

În 2021, a fost reluată licitația pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, iar odată ce CNAIR va finaliza documentațiile vom semna parteneriatul între Consiliul Județean Maramureș – Consiliul Județean Sălaj și CNAIR pentru implementarea proiectului.

În acest moment, la Consiliul Județean Maramureș, lucrăm la proiectul pentru Drumul Expres Baia Mare – Satu Mare, care este într-o fază mai avansată și în primăvara anului viitor vom avea finalizat Studiul de Fezabilitate, urmând să demarăm licitația publică pentru proiectare și execuție.

Prin realizarea acestor două proiecte majore de infrastructură rutieră vom realiza conexiunea județului Maramureș cu infrastructura națională mare și cu cea internațională prin conexiunile spre frontiera cu Ungaria”, a declarat Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu