- Publicitate -
Ad imageAd image

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în Baia Mare: Peste 120 de persoane selectate în vederea angajării

Ad imageAd image

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, a organizat vineri, 14 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.

Pentru bursa din acest an, AJOFM Maramureș a contactat un număr de 250 agenți economici, din care, 30 au răspuns invitației, oferind astfel persoanelor interesate, 317 locuri de muncă. Din totalul celor 317 de locuri de muncă oferite de către angajatori, cele mai multe, 274, se adresează absolvenților fără studii superioare și 43 celor cu studii superioare.

”În ceea ce privește numărul participanților, la ediția din acest an au participat aproximativ 300 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care au vizitat standurile angajatorilor și au dialogat cu angajatorii prezenți și au aplicat pentru un loc de muncă.

Astfel angajatorii au reușit să selecteze 122 de persoane în vederea angajării, din care 35 au primit repartiții în ziua bursei și urmează să se angajeze. Din cei 35 șomeri angajați, o persoană cu studii superioare a fost angajată în profesia de secretar în domeniul asigurărilor, iar celelalte 34 de persoane fără studii superioare s-au angajat în următoarele: ca și bucătar, croitor, muncitor necalificat în demolare cladiri.

Domeniile de activitate în care vor activa persoanele angajate în ziua bursei sunt: activități de asigurări, fabricarea altor produse din lemn și manipulare și activități de stivuire a mărfurilor.

În ceea ce privește situația persoanelor selectate în ziua bursei în vederea angajării de către agenții economici, conform procedurii, acestea sunt monitorizate de către AJOFM Maramureș, timp de o lună de zile. La finalul acestei perioadei, serviciul mediere evaluează statutul acestora de pe piața muncii – dacă sunt angajați sau au rămas persoane inactive.

De asemenea, ca o ”premieră”, la ediția din acest an a bursei, printre participanți s-au aflat și 12 deținuți din Penitenciarul Baia Mare, aflați spre sfârșitul executării pedepsei privative de libertate. Aceștia au fost informați și consiliați de către reprezentanții AJOFM Maramureș, cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, după punerea lor libertate”, a spus Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu