- Publicitate -
Ad imageAd image

Cadastrare gratuită pentru cetățenii comunei Mireșu Mare

Ad imageAd image

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că a fost semnat contractul cu o firmă specializată pentru realizarea cadastrării comunei Mireşu Mare.

”Vă aşteptăm în ziua de marți, 27 septembrie, orele 11.00, la Căminul Cultural din Mireşu Mare pentru informarea cetăţenilor privind operaţiunile de cadastrare.

Lucrările vor face parte din Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) şi sunt gratuite pentru cetăţeni. Costurile sunt suportate din fonduri europene. Comuna noastră a fost inclusă pe lista celor 660 de unităţi administrativ-teritoriale care vor beneficia de cadastru gratuit prin acest program.

Cadastrarea celor aproximativ 7.200 de hectare ale comunei va începe în curând. Lucrările vor dura aproximativ 1 an şi jumătate. După etapa de informare a cetăţenilor va începe a două etapă, cea mai importantă, de măsurarea a proprietăţilor, inclusiv a imobilelor. Va fi nevoie de o colaborare eficientă cu cetăţenii pentru a facilita efectuarea măsurătorilor.

A treia de colectarea actelor doveditoare dreptului de proprietate: titlu de proprietate, certificat de moştenitor, contract vânzare-cumpărare etc., în copie legalizată şi actele de identitate, în copie. Atragem atenţia, că în caz de nevoie, este asigurată în mod gratuit pentru dezbaterea succesiunilor.

În următoarea etapă vor fi afişate public documentele tehnice, la care, după caz, se pot depune contestaţii. Etapa finală va consta în deschiderea noilor cărţi funciare şi înmânarea acestora proprietarilor.

Procedura de cadastrare este deosebit de importantă, deoarece aceasta este prima condiţie pentru demararea fie a unei construcţii, ori a oricărei tranzacţii de terenuri sau imobile, ori în cazul realizării unor proiecte de infrastructură sau care necesită atragerea de fonduri europene sau naţionale”, a spus primarul Ioan Mătieș.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu