- Publicitate -
Ad imageAd image

Prefectul Rudolf Stauder despre primele șapte luni de mandat: ”Au fost situații destul de tensionate” (VIDEO)

Ad imageAd image

Prefectul de Maramureș, Rudolf Stauder, a vorbit pentru ZiarMM despre primele șapte luni de mandat, în care s-a lovit de diferite situații. Vorbim aici de cele legate de pandemia de coronavirus, război și nu numai.

Una dintre prioritățile prefectului a fost rezolvarea a cât mai multor dosare de fond funciar.

”N-aș putea să spun că au fost cele mai ușoare, dar nu-mi place să mă plâng, au fost situații destul de tensionate. Așa cum bine știți, după ce am fost numit a fost iarnă, a fost plină criză de covid, pandemie, gestionarea pandemiei. Aici pot să spun că am fost destul de implicați. M-a interesat foarte mult ca sănătatea populației să fie în siguranță.

După care a urmat acea perioadă de început de război, a început gestionarea crizei refugiaților, ne-am organizat, am încercat să facem lucrurile cât se poate de bine.

Eu ce mi-am propus când am venit aici, pentru că știam că e o problemă care atârnă de mulți ani pe gâtul instituției, a fost problema fondului funciar, unde m-am implicat destul de mult și pot să zic că astăzi, după an bun de zile, din acele multe mii de dosare, am reușit să le soluționăm, încât astăzi poate mai avem câteva sute. Mulțumesc pe această cale și colegilor mei, a fost un efort considerabil”, spune Rudolf Stauder.

Prefectul a precizat că există mari șanse în privința finanțării prin PNRR a unui proiect care vizează reabilitare termică a sediului de înmatriculări și pașapoarte.

”Nerealizări n-aș putea să spun, trebuie să ne uităm ce atribuții are prefectul. Din păcate prefectul nu este ordonator principal de credite. Am încercat să intrăm pe PNRR cu proiectul sediului de înmatriculări și pașapoarte, acolo am depus un proiect de reabilitare termică pe acea clădire, care zic că sunt mari șanse să-l câștigăm. E un proiect în valoare de 2 milioane de euro.

Problemele sunt diverse, au fost foarte multe situații în care au fost neînțelegeri între consiliile locale, primari, secretari, eu n-am ținut cont de culoarea politică, am stat de vorbă cu toți primarii, toți consilierii, am încercat să-i aduc la masă, să încerc să-i mediez, ca proiectele să treacă.

Iarna trecută a fost o iarnă cum n-a mai fost de 10 ani în Maramureș. Mi-am dat silința să fiu pe drumuri, am fost permanent în contact. După care a venit criza deșeurilor, până la urmă mulțumesc tuturor că au înțeles că lucrurile nu se rezolvă așa.

Acuma pregătim începerea anului școlar, am încercat să găsim mai multe soluții unde au apărut probleme vizavi de deschiderea anului școlar. După ce începe școala o să pregătim comandamentul de iarnă, vedem cum stau cu stocurile de sare, cu tot ce au nevoie”, a mai menționat Rudolf Stauder.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu