- Publicitate -
Ad imageAd image

VOT– Bani pentru plata salariilor asistenților persoanelor cu handicap

Ad imageAd image

Prin Decizia nr. 30/06.12.2021 a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş, municipiului Baia Mare i-au fost repartizate sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate pe anul 2021 pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiilor lunare, ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, stimulentelor educaţionale acordate copiilor din familiile defavorizate în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar, burselor.

Mai vorbim apoi despre sume defalcate din TVA pentru finanţarea învăţământului particular și a celui confesional, acreditate, din care pentru finanţarea salariilor, sporurilor indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, respectiv drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale.

În ședința de Consiliu Local de ieri, 9 decembrie, bugetul local al Municipiului Baia Mare a fost rectificat cu suma de 4.609 mii lei, atât pe parte de venituri cât și pe parte de cheltuieli. Avem un +98 mii lei pentru asigurarea drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, 20 mii lei de la stimulentele educaţionale acordate copiilor din familiile defavorizate în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar, dar și +194 mii lei pentru burse.

Tot ieri s-a votat un +1.364 mii lei pentru plata salariilor asistentilor personali, +1.750 mii lei pentru indemnizații persoane cu handicap, +534 mii lei ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri din subvenție, 44 mii lei de la ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri din TVA, +35 mii lei pentru varsăminte persoane handicap aferente salariilor.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu