- Publicitate -
Ad imageAd image

SEMNARE CONTRACT – Primii pași pentru realizarea variantei de ocolire a Băii Mari au fost făcuți azi

Ad imageAd image

Primii pași pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Baia Mare au fost făcuți astăzi, 18 noiembrie. Azi a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Variantă de ocolire Baia Mare”. Un proiect caracterizat de toți cei prezenți ca fiind unul extrem de important pentru această zonă a Maramureșului.

Baia Mare are nevoie de o centură ca de aer, traficul în zonă fiind extrem de greoi. Sătmărenii ne-au luat-o înainte și ei au dejua dați în folosință câțiva km de centură ocolitoare. Conferința de presă prilejuită de semnarea acestui contract a avut loc în orașul Tăuții Măgherăuș, respectiv în zona companiei UAC.

„Este un proiect important pentru Maramureș. Drumpod Invest vor fi cei care vor executa studiul de fezabilitate pentru acest proiect. După multe discuții, documente, parteneriate încheiate, am reulit să derulăm achiziția publică pentru acest obiectiv important, centura Metropolitană. Contractul semnat azi de execuție a studiului de fezabilitate are câteva etape și anume va trebui să ne fie prezentată varianta cea mai bună raportată la soluția optimă și cost pe care o vom prezenta Ministerului Transportului pentru a fi acceptată. Vor trebui făcute toate studiile și vor identifica culoarul de expropiere, lucru extrem de important. Termenul de execuție este de șase luni de zile. Această centură va începe din Bușag, cu un nod rutier în zona UAC, se va iontersecta cu Drumul Expres pe care îl avem în licitație și se va intersecta cu DN1C Dej-Baia Mare, DJ182 Baia Mare -Șomcuta Mare, DN18 Baia Mare-Târgu Lăpuș și DN18 Baia Sprie – Sighetu Marmației”, s spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu