- Publicitate -
Ad imageAd image

Nemulțumire: Mai mulți cetățeni din Rohia reclamă că de pe terenurile lor se taie ilegal lemne

Ad imageAd image

Polițiștii din Târgu Lăpuș au intervenit joi, 4 noiembrie, la aplanarea unei stări de nemulțumire a mai multor cetățeni din localitatea Rohia, care reclamă faptul că de pe terenurile lor se exploatează ilegal material lemnos.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în locul numit „Valea Mesteacănului” de pe raza localității Rohia. Din discuțiile purtate cu persoanele aflate la fața locului a reieșit faptul că fiecare dintre acestea deţin o suprafaţă împădurită în zona respectivă însă nu au fost puse în posesie din diverse motive.

La fața locului s-a aflat și un pădurar, care a declarat că Ocolul Silvic Târgu Lăpuş a autorizat două partizi în zona respectivă, exploatarea materialului lemnos făcându-se în mod legal.

În baza sesizării a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, urmând a se verifica existenţa autorizaţiilor de exploatare. De asemenea, persoanele nemulțumite au fost consiliate cu privire la modalitatea de punere în posesie”, transmite IPJ Maramureș.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu