- Publicitate -
Ad imageAd image

OFICIAL – Sistem de colectare a gunoaielor pe Lăpuș în zona Cătălina

Ad imageAd image

Anul viitor vom avea un sistem de colectare a gunoaielor care va fi amplasat pe râul Lăpuș, în zona Cătălina. Va fi primul sistem de acest gen care va exista în județul Maramureș, însă Apele Române au în plan amplasarea unor astfel de sisteme și pe râurile Iza, Vișeu și Tisa.

„În cadrul acțiunilor ample privind reducerea cantității de plutitori din ape, coordonate de către Administrația Națională Apele Romane, prin Administrația de Apă Someș-Tisa, a fost identificată posibilitatea amplasării sistemelor de colectare a plutitorilor în 12 secțiuni, dintre care prioritare sunt următoarele patru: localitatea Odoreu pe raul Someș în Satu Mare, Sat Cătălina pe raul Lăpuș, județul Maramureș, Comuna Mica pe Someșul Mare din județul Cluj și sat Beclenuț pe Someșul Mare din județul Bistrița Năsăud. În prezent se realizează studiul de fezabilitate pentru cele patru secțiuni prioritare, în urma căreia se va stabili valoarea fiecărei lucrări hidrotehnice. Lucrările pentru realizarea sistemului de colectare a plutitorilor se vor derula în anul 2022, iar implementarea la nivelul bazinal a unor astfel de secțiuni de intervenție va aduce beneficii, atât pentru factorii de mediu, cât și pentru dezvoltarea socio-economică a zonelor vizate”, precizează, pentru ziarmm.ro, cei de la Apele Romane.

Oficialii de la București recunosc că printre cele 12 secțiuni identificate pentru amplasarea sistemelor în cadrul următoarei etape se numără și rrâurile Iza și Vișeu. Vizată este și Tisa, însă acolo trebuie luată decizia împreună cu partea ucraineană.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu