- Publicitate -
Ad imageAd image

MARAMUREȘ – A scăzut numărul celor care încasează ajutoare sociale

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Dacă Maramureșul începea anul 2021 cu 4327 de beneficiari de Venit Minim Garantat (ajutor social), iată că acum, pe final de 2021, numărul acestora a scăzut vizibil, fiind acum la 3632. Ovidiu Morar, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Maramureș, spune că la nivel de județ a fost demarată o campanile a ANPIS cu AJOFM, fiind verificat modul de acordare a acestor ajutoare sociale la toate primăriile din județ.

„Ține de primării dacă dau sau nu aceste ajutoare sociale. A avut loc și o campanile a ANPIS și AJOFM, fiind la nivel național și au fost verificate toate localitățile din județ. Scăderea aceasta a numărului de beneficiari am putea să o punem și pe această campanile. Numai la Ulmeni, unde avem cei mai mulți beneficiari de VMG, au fost câteva sute de dosare suspendate de la plată. Motivele sunt nu aveau acte suficiente, dosarele trebuiau completate ș.a.m.d. Ca și sumă, nu sunt foarte mulți bani, însă dacă beneficiezi de VMG atunci ești asigurat și acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ovidiu Morar, pentru ziarmm.ro.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, în Maramureș au fost plătiți în septembrie un număr de 3632 de beneficiari de ajutor social, respectiv au fost 305 beneficiari suspendați la finele lunii septembrie. Suma totală plătită pentru aceste drepturi a fost de 878.371 lei, suma medie plătită fiind de 241,84 lei.

La nivel național, numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) a fost de 156.297 persoane în septembrie 2021, cu 647 persoane mai puţin faţă de luna anterioară. Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), cei mai multe ajutoare sociale se dau în judeţele Dolj (9.923), Bacău (8.752) şi Buzău (7.757 beneficiari).

Suma medie plătită în luna septembrie de statul român beneficiarilor de venit minim garantat a fost de 257,98 lei, iar suma totală plătită s-a ridicat la 40,321 milioane de lei. Vă reamintim că venitul minim garantat se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

 

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu