- Publicitate -
Ad imageAd image

HAOS ÎN EDUCAȚIE – Școlile și grădinițele private se deschid luni pentru elevi

Ad imageAd image

Autoritățil au decis vineri că elevii și grădinițele, școlile gimnaziale și liceele de stat vor intra obligatoriu în vacanță timp de 2 săptămani, începand cu data de 25 octombrie. Doar că decizia autorităților se referă strict la învățămantul de stat, cel privat fiind lăsat pe dinafară de la această vacanță prelungită. Edupedu.ro spune că „școlile și grădinițele private pot face cursuri și activități cu prezență fizică, legal, de luni, potrivit Hotărârii de Guvern care aprobă măsurile propuse prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență”.

Aici se face referire la Hotărârea de Guvern care transpune măsurile din Hotărârea 91 a CNSU, și unde prevede, la articolul 10, alineatul 3, că „în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ sunt permise activitățile didactice și alte activități specifice, precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire, stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”.

Apoi, ordinul Ministrului Educației precizează că „prin derogare de la prevederile Ordinului ministrului educației nr. 3.243/2021 privind structura anului școlar 2021-2022, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal de stat sunt în vacanță”.

Rămane de văzut dacă această scăpare a autorităților va fi remediată maine într-o ședință de Guvern sau elevii din școlile private vor merge la școală ca și cum nu există pandemie.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu