- Publicitate -
Ad imageAd image

Italia anunţă un summit G20 despre Afganistan la 12 octombrie

Ad imageAd image

Premierul italian Mario Draghi a anunţat miercuri organizarea, la 12 octombrie, a unui summit extraordinar al G20 în legătură cu Afganistanul, pentru a discuta despre ajutorul umanitar şi lupta împotriva terorismului în această ţară, relatează AFP, informează AGERPRES.

„Va avea loc un summit extraordinar al G20 despre Afganistan la 12 octombrie”, a declarat Draghi în faţa presei la Roma.

„Trebuie să vedem dacă este posibil să avem obiective comune printre cele mai bogate 20 de state din lume. Există în primul rând o nevoie umanitară. Ce aud fără oprire este faptul că există o catastrofă umanitară pe punctul de a se extinde deoarece Afganistanul nu are niciun sprijin de la restul lumii”, a precizat el.

„Cred că este datoria celor mai bogate ţări din lume să facă orice pentru a evita o catastrofă umanitară”, a spus Draghi, a cărui ţară prezidează G20.

„Al doilea subiect vor fi măsurile pe care comunitatea internaţională, G20, le poate lua pentru a evita ca Afganistanul să redevină un leagăn al terorismului internaţional”, a adăugat el.

Draghi nu a precizat modalităţile de organizare a summitului la 12 octombrie, adăugând doar că reuniunea va fi extinsă şi spre alţi participanţi, în special ONU, Qatar, Spania sau Olanda.

Este însă extrem de improbabil să se desfăşoare fizic, un summit general al G20 fiind prevăzut pentru 30 şi 31 octombrie la Roma, cu participarea şefilor de stat sau de guvern ai acestor ţări.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu