- Publicitate -
Ad imageAd image

AGITAȚIE MARE – Școlile din Maramureș vor avea directori noi

Ad imageAd image

Începand cu data de 1 septembrie, toate funcțiile de director/director adjunct din unitățile de învățămant din județul Maramureș devin vacante. Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, care precizează că toate cadrele didactice care vor opta pentru ocuparea prin detașare în interesul învaățămantului a acestor funcții vor trebui să transmită pana în 13 august un acord de detașare, însoțit de o copie a cărții de identitate.

Cei care vor să ocupe aceste funcții prin detașare în interesul învățămantului trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimul an școlar și nici în anul școlar în curs, să fi obținut calificativul „Foarte bine” în ultimii patru ani școlari, să fie apți medical și psihologic pentru îndeplinirea funcției, respectiv să aibă o vechime în învățămant, printre altele. De asemenea, directorii școlilor din Maramureș trebuie să nu fi fost colaboratori ai Securității, să nu fi fost condamnați penal pentru infracțiuni contra persoanei săvarșite cu intenție în împrejurări legate de exercitarea profesiei, printre altele.

„În momentul de față nu știm cand vor fi organizate concursurile pentru ocuparea acestor funcții și, prin urmare, vom aplica prevederile Legii Educației, respectiv cele 166 de funcții de director și 54 de funcții de director adjunct vor fi ocupate prin detașare în înteresul învățămantului. Cei care doresc să participe la această etapă trebuie să trimită către Inspectoratul Scolar Județean Maramureș un acord de detașare prin care își exprimă intenția de a ocupa această funcție. Ca să poată fi numiți, trebuie să îndeplinească cateva condiții. Toate aceste acorduri vor fi trimise la noi, la ISJ Maramureș, iar următorul pas-  Consiliile de Administrație ale unităților școlare se vor întruni în ședințe și vor analiza acele acorduri”, a declarat Ioan Muntean, inspector școlar general adjunct al ISJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu