- Publicitate -
Ad imageAd image

PROBLEME CURENT ELECTRIC – Vegetația necurățată de pe terenurile consumatorilor, de vină pentru problemele apărute

Ad imageAd image

Ziarmm.ro a cerut celor de la Electrica un punct de vedere oficial referitor la situația rețelei electrice din județul Maramureș în urma conditiilor meteo nefavorabile din perioada 01-02.08.2021, iar așa am aflat că „în perioada 01.08-02.08, judetul Maramureș s-a aflat sub incidență de cod portocaliu și roșu, cu fenomene meteo de vijelii puternice, rafale ce au atins 100 km/h, grindină și descărcări electrice”. Sunt lucruri care le știam deja.

„Aceste condiții meteo extreme au condus la apariția unui număr mare de incidente, pe arii extinse, în rețelele de distribuție a energiei electrice operate de către Distribuție Energie Electrică Romania, fiind afectate un număr de 14 linii de medie tensiune, cu 124 de posturi de transformare, din 26 de localități ale județului Maramureș. Ca urmare a acestor evenimente au fost avariați 3 stâlpi de medie tensiune. În rețelele de joasă tensiune au fost înregistrate un număr de 422 de deranjamente, dintre care 254 colective și 168 individuale, fiind avariați un număr de 4 stâlpi de joasă tensiune, majoritatea incidentelor survenite asupra stâlpilor fiind cauzate de existența vegetației necurățate de pe terenurile consumatorilor și care, sub incidența fenomenelor de vânt puternic și ploaie s-au prăbușit peste stâlpi”, se arată în răspunsul transmis Ziarmm.ro. 

Cei de la Electrica fac refrerire și la măsurile luate de către companie pentru realimentarea consumatorilor, și anume „s-a intervenit cu un număr de 20 de echipe formate din angajați ai Sucursalei Baia Mare, fiind suplimentate echipele de intervenție cu un procent de până la 300% în zonele unde a fost necesar. Pentru a acționa prompt în vederea solutionării în cel mai scurt timp a incidentelor apărute au fost folosite și echipe de la prestatori terți în baza Contractului de “Servicii intervenție post avarie pentru instalațiile din RED”. Pentru coordonarea echipelor operative din teren s-a dublat personalul la Dispeceratul MT/JT care au transmis deranjamentele înregistrate echipelor din teren. Acțiunile de comunicare și informare a  situatiei către autoritati și Dispeceratul Energetic de Înaltă Tensiune (DIT) au fostpermanente și actualizate constant”, ne spun cei de la Electrica.

Noi vă reamintim că oamenii din Lăpușe, spre exemplu, s-au plâns că nu au putut reclama problemele apărute din cauza furtunii din finalul de săptămână trecut pentru că nu era cine să le preia apelul. Despre aceste lucruri Electrica nu spune nimic. La fel cum nu ni se spune nimic despre numărul mic de echipe de intervenție care există la nivel de județ Maramureș. Nu confirmă, dar nici nu infirmă că nu avem destule echipe care să intervină prompt atunci când situația o cere.

Partea proastă pentru consumatori este că nu am scăpat de avertizările meteo de vreme rea, astfel că șansele de a sta 24 de ore fără curent electric sunt cât se poate de realiste.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu