- Publicitate -
Ad imageAd image

VOT – Avem buget aprobat, așteptăm investițiile promise în Baia Mare

Ad imageAd image

În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local care a avut loc ieri, 17 februarie, a fost aprobat bugetul municipiului pentru anul în curs. Au fost 17 voturi pentru, trei abțineri (trei consilieri USR) și două neparticipări la vot, mai exact consilierii Mircea Cirț și Leontin Pop care, după cum singuri au recunoscut, sunt în conflict de interese cu  entități aflate în subordinea Consiliului Local.

Amendamentele făcute de către grupurile politice din cadrul Consiliului Local au trecut și ele la vot. În urma votului de ieri am aflat că în 2022 la venituri totale la bugetul general vorbim de 840.843 mii lei iar la cheltuieli totale 842.990 mii lei, diferența de 2.147 mii lei fiind excedentul de la finele anului trecut.

Bugetul local al municipiului pe anul 2022 este dimensionat cu venituri totale în sumă de 696.845 mii lei, cheltuieli totale de 698.119 mii lei, respectiv un excedent de 1.274 mii lei. Avem peste 450 de milioane de lei alocați pentru investiții. Acum că avem buget aprobat așteptăm să vedem transpuse-n realitate și proiectele promise. Amenajarea malurilor râului Săsar, supravegherea video a orașului, un centru vechi al Băii Mari renovat, celebrele parcări supraterane cu care suntem „amenințați” de ani de zile sau reamenajarea Pieței Izvoarele.

Tot ieri au fost aprobate și bugetele instituțiilor publice finanțate de la bugetul local (Serviciul Public Ambient Urban, Serviciul Public de Asistență Socială, Teatrul Municipal, Clubul Sportiv Minaur, Spitalul de Pneumoftiziologie, respectiv Centru de Artă contemporană „Colonia Pictorilor”, care tocmai ce a fost înființat).

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu