- Publicitate -
Ad imageAd image

RĂZBOIUL GUNOAIELOR – Primăria Baia Mare, dar și alte firme, amendate de Garda de Mediu

Ad imageAd image

În perioada 20 decembrie – 26 ianuarie, Garda de Mediu Maramureș a efectuat controale privind verificarea activității de gestionare a deșeurilor de pe raza UAT Municipiul Baia Mare la 10 entități angrenate în această activitate, atât autorități locale, cât și agenți economici. Garda de Mediu județeană, pentru neconformitățile constatate, a aplicat 7 sancțiuni contravenționale principale pentru „nerespectarea OUG 195 din 20005 privind protecția mediului, respectiv depozitarea deșeurilor municipale pe amplasamente neautorizate, desfășurarea activității de colectare deșeuri municipale fără a deține autorizație de mediu și pentru nerespectarea în totalitate și la termen a măsurilor impuse”.

Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 210.000 lei. În plus a fost aplicată și o sancțiune complementară „Suspendarea activității de depozitare pe amplasamentul neautorizat situat pe strada Europa nr. 124”. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru încălcarea prevederilor OG 92 din 2001 privind regimul deșeurilor și pentru încălcarea prevederilor Legii 51 din 2006 privind serviciile comunitare de utilități publice și a sănătății populației, al mediului de viață al populației. Cuantum amenzi în acest caz a fost de 40.000 lei. A fost aplicată o amendă de 6000 de lei conform HG 1061 din 2008 privind transportul deșeurilor pe teritoriul României. Total sancțiuni contravenționale aplicate a fost 10, în valoarea totală de 256.000 de lei.

Garda de Mediu Maramureș avertizează că aceste întreruperi în ridicarea deșeurilor de pe străzi (cum s-a întâmplat la finalul anului trecut) pot deveni o obișnuință în condițiile în care situația privind gestionarea deșeurilor generate în municipiu nu s-a rezolvat.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu