- Publicitate -
Ad imageAd image

BAIA MARE – Zeci de persoane fără adăpost pe străzile din municipiu

Ad imageAd image

Pentru oamenii străzii cele mai grele perioade din an sunt cele de iarnă, când frigul este unul tăios, când trebuie să ai grijă să nu mori înghețat, dar mai ales să ai grijă de tine, să te hidratezi, să mănânci suficient etc. Este o luptă continuă pentru supraviețuire, o luptă pe care o duci cu tine însuți de cele mai multe ori. Sunt oameni care au avut o viață la un moment dat și care, din diverse motive, au ajuns să trăiască pe străzi.

În fiecare an autoritățile locale organizează acțiuni de identificare a acestor oameni ai nimănui, ascunși pe unde nici nu te gândești, lângă o sursă de încălzire, dacă se poate, iar după ce sunt găsiți li se oferă posibilitatea de a ajunge la Azilul de Noapte din Hatvan. Cei mai mulți refuză un pat curat și o masă caldă, preferând să stea pe străzi, unde nu există decât o regulă – aceea a supraviețuirii.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică, în cooperare cu personalul Direcției de Asistență Socială, au desfășurat acțiunea ,, CEAI ȘI SANDVIS “,  între orele 09:00-11:00 respectiv 19:00-21:00, fiind identificate un număr de 27 persoane fără adăpost care au beneficiat de sandvișuri și ceai. Dintre acestea, 5 persoane au fost conduse la adăpost, 22 de persoane au refuzat adapostul. Poliția Locală a anunțat că la această acțiune au participat un număr de 24 de polițiști locali, câte 4 politisti pe zi în 6 zile.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu