- Publicitate -
Ad imageAd image

ALERTĂ – Vantul puternic ar putea aduce probleme în Maramureș

Ad imageAd image

Vantul ar putea crea probleme în Maramureș începand de azi, 17 ianuarie, ora 16.00 și pe tot parcursul nopții de 17 spre 18 ianuarie. Semnalul de alarmă a fost dat de către Administrația Nțională de Meteorologie, care a emis o informare meteo de tip cod galben.

Fenomenele așteptate sunt intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică. ANM subliniază că din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu