- Publicitate -
Ad imageAd image

16% dintre copiii ucraineni din România sunt înscrişi în sistemul de învăţământ românesc

Ad imageAd image

16% dintre copiii ucraineni din ţara noastră sunt înscrişi în sistemul de învăţământ românesc, având în vedere reticenţa părinţilor, barierele legate de limbă şi necunoaşterea legislaţiei privind echivalarea şi recunoaşterea studiilor, potrivit unui comunicat al World Vision România transmis, marţi, AGERPRES.

Un număr de 7.353 de copii ucraineni sunt înscrişi în sistemul de învăţământ din România. Numărul de copii ucraineni care s-au stabilit cu protecţie temporară în ţara noastră, alături de părinţii lor, este de aproximativ 47.000, conform statisticilor oficiale, a anunţat World Vision România, de Ziua Mondială a Refugiatului.

Pe lângă copiii înscrişi în sistemul de învăţământ, puţin peste 16.000 de ucraineni sunt înregistraţi ca audienţi la şcoala românească. Statutul de audient înseamnă că elevul va asculta şi va fi prezent în clasă la cursuri şi va fi înregistrat în cataloage şcolare, dar nu susţine teste şi nu primeşte note. Copilul poate primi note doar dacă se înregistrează oficial ca elev în sistemul educaţional românesc şi urmează procedura de echivalare a studiilor făcute în Ucraina.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu