Curtea de Apel Cluj a decis în această săptămână: „Respinge ca neîntemeiate recursurile formulate de recurentele AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI MARAMUREŞ şi recurenta SOCIETATEA HERODOT GRUP SRL în contradictoriu cu intimaţii OPRIŞ LENUŢA MARINELA, OPRIŞ IOAN, MOLDOVAN DANIEL, MOLDOVAN BOGDAN ANDREI, PAŞCU LAVINIA ALEXANDRA, MOLDOVAN EMILIA CRISTINA, MOLDOVAN LIVIU, RUSNEAC SORIN STELIAN, RUSNEAC LAVINIA GABRIELA, ULICI NICUŞOR VIOREL, PETROVAI RAMONA MARIA, PETROVAI GHEORGHE, LAVIŢĂ MARIA împotriva sentinţei civile nr. 510/2022 pronunţată de Tribunalul Maramureş în dosarul cu nr. 2721/100/2021,pe care o menţine în întregime. Definitivă şi executorie. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei azi, 6 iunie 2023”.
Asta înseamnă că firma Herodot este obligată ca să mute toate deșeurile de pe amplasamentul din Sighet în maxim o lună de zile.
Conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș a arătat, pentru ziarmm.ro, că se așteaptă acum comunicarea oficială din partea Curții de Apel Cluj. Însă se pare că cei de la Herodot vor ataca cumva această decizie a instanței clujene, pentru că este imposibil ca în 30 de zile să duci atâta gunoi și, mai ales, unde să îl duci.
De altfel, problema care se pune este unde vor fi duse aceste gunoaie în condițiile în care, la ultima ședință de Colegiu Prefectural s-a atras atenția asupra faptului că gunoaiele din Maramureș nu sunt dorite pe nimeni, deși se duc pe bani mulți.
Dragoș HOJDA