- Publicitate -
Ad imageAd image

ÎN WEEKEND – Ziua Parcului Natural Munții Maramureșului. Vezi ce activități se vor face

Ad imageAd image
În 10 iunie sărbătorim ziua Parcului Natural Munții Maramureșului. Evenimentul va fi marcat la Casa Chira, într-un mediu tradițional, în grădină, cu muzică folk și un work-shop susținut de celebrul ceramist, maestru in ceramica figurativă, Daniel Leș.
Apoi, Vasile Sușca va cânta din frunză alături de Maria Zubascu. Cei prezenți vor putea afla informații inedite despre acest parc al Maramureșului, care ascunde multe minunății despre care este mai bine să nu se afle pentru a nu ădea victime celor care sunt în căutare de trofee sau alte lucruri care sunt făcute ilegal. Ideea este că cei prezenți la eveniment vor sărbători împreună unicitatea si autenticitatea acestei arii protejate care se numește Parcul Natural Munții Maramureșului, destinată conservării peisajului și tradițiilor locale, moștenirii spirituale și culturale și promovării unui turism responsabil și sustenabil.
„Este a V-a ediție a acestui eveniment, fiind prima dată când avem activități mai ample legate de acest eveniment. Avem un atelier de fotografie, măști, olărit, proiecția filmului „Moștenirea”, care se vrea a fi, printre altele, un film de prezentare a acestui parc, dar care poate fi folosit ca și suport educațional pentru activități cu copiii de diferite vârste. Avem și un spațiu pe care noi îl numim Școala Forestieră, unde copiii învață diferite lucruri legate de natură, de cum îngrijim mediul care ne înconjoară ș.a.m.d.”, a declarat, pentru ziarmm.ro, Cătălina Bogdan, directorul acestui parc național.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu