- Publicitate -
Ad imageAd image

DE LUNA VIITOARE – Noi analize de laborator decontate de stat. Care sunt acestea

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Vești bune pentru maramureșeni. De luna viitoare vom avea mai multe analize de laborator care vor fi decontate integral de stat în cazul persoanelor asigurate. Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în asistența medicală paraclinică din ambulatoriu se introduc noi analize de laborator decontate și anume transferină serică, alfa amilază, lipază, lactatohidrogenaza (LDH), rezervă alcalină (determinarea bicarbonatului seric), vitamina B 12, acid folic sau raport albumină/creatinină într-un eșantion de urină spontană.
„Investigațiile de microbiologie au fost revizuite conform observațiilor Comisiei de Specialitate a Ministerului Sănătății, introducându-se totodată noi investigații precum examenul din secreții vaginale, respectiv din tampon rectal – portaj Streptococcus agalactiae la gravide, prin metode de cultivare. Noile servicii medicale de radiologie imagistică medicală și medicină nucleară decontate sunt:
mamografie cu tomosinteză unilaterală și mamografie cu tomosinteză bilaterală (investigații ce pot fi recomandate pentru monitorizarea pacientelor cu cancer de sân)
mamografie digitală 2D
tomografie dentară CBCT mandibulară, maxilară, respectiv bimaxilară
ecografie musculoscheletală
ecografie cutanată
ecografie a aparatului urinar/genital masculin
ecocardiografie de efort
RMN șold – articulație coxo-femurală nativ și cu substanță de contrast
RMN whole-body
limfoscintigrafie planară”, precizează Casa Națională de Aigurări de Sănătate.
Din iulie 2023, pachetul de îngrijiri medicale la domiciliu va cuprinde noi servicii și anume logopedie individuală, masajul limfedemului, evaluarea manuală a fecaloamelor sau recoltarea produselor biologice (sânge, urină, materii fecale). Tot de luna viitoare se introduc noi activități de transport sanitar neasistat și anume transportul de la și la domiciliu al bolnavilor oncologici nedeplasabili cu propriile forțe pentru efectuarea radioterapiei sau chimioterapiei, inclusiv în alt județ, transportul de la și la domiciliu al bolnavilor nedeplasabili cu propriile forțe pentru administrarea parenterală a unor medicamente sub supraveghere specială, precum și pentru administrarea nutriției parenterale, inclusiv în alt județ și transportul la externare al pacienților post-transplant nedeplasabili cu propriile forțe, inclusiv în alt județ.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu