- Publicitate -
Ad imageAd image

Grevă de avertisment în învățământul maramureșean

Ad imageAd image

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș anunță că miercuri, 17 mai, timp de două ore, va participa la greva de avertisment care este organizată la nivel național.

”Miercuri, 17.05.2023, între orele 11.00-13.00, membrii SLI MM vor fi în Grevă de avertisment!!! Această acțiune este organizată pe nivel național”, transmite SLI Maramureș.

Recent, sindicaliștii din învățământ au pichetat Palatul Administrativ din Baia Mare, având următoarele revendicări: aplicarea integrală a prevederilor Legii salarizării nr. 153/ 2017 – personalul nedidactic, care acum are un salariu între 1.700 și 2.000 lei trebuie să mai primească 8%; creșterea veniturilor personalului auxiliar și a personalului cu funcții de conducere (aceste categorii nu au mai beneficiat de majorări din anul 2019, salariul unui director a ajuns să fie mai mic decât alte salarii din unitatea școlară); elaborarea Regulamentelor pentru sporuri și normative; indexarea salariilor în raport cu rata inflației; o poziție onorantă pentru întreg personalul din învățământ în noua grilă de salarizare etc.

Vlad HERMAN

Foto arhivă

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu