- Publicitate -
Ad imageAd image

O companie britanică vrea să investească la Remin Baia Mare pentru repornirea activității

Ad imageAd image

În octombrie 2022, compania de stat Remin Baia Mare a lansat o ofertă publică pentru a găsi potențiali investitori interesați să se asocieze cu Remin SA pentru ″identificarea posibilităților de repornire a activității productive, rezolvarea problemelor de mediu stringente și eventuala completare a planului de reorganizare″, iar ulterior pentru ″reluarea activităților miniere în perimetrele identificate cu potențial economic, în cadrul procedurii de reorganizare judiciară″.

În urma procedurii a fost declarată câștigătoare oferta companiei britanice Vast Resources Plc, cu care a fost negociat și un draft de memorandum de înțelegere. Memorandumul nu a fost semnat deocamdată, iar procedura a fost contestată de un competitor al britanicilor, potrivit unui document recent al administratorilor judiciari ai Remin SA, analizat de Profit.ro.

Interesant e faptul că Guvernul pregătește modificarea Legii minelor, urmând să decidă posibilitatea de redeschidere a exploatărilor miniere pe perimetre de exploatare închise definitiv prin hotărâri de guvern, precum și condițiile de redeschidere a acestora, mai arată Profit.ro.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu