În comuna Moisei se demarează, începând cu data de 3 aprilie, lucrări de Cadastru Sistematic în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023, program care are ca obiect înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integral de cadastru și carte funciară.
Potrivit declarațiilor făcute de către primarul Grigore Tomoiagă, prima etapă de execuție cuprinde măsurătorile imobilelor situate în sectoarele cadastrale 50 – zona „Deluț”, respectiv 24 – zona „Față” – completarea imobilelor care nu au fost măsurate în anii trecuți.
„În vederea demarării lucrărilor de cadastru, subliniem necesitatea colaborării dumneavoastra cu firma executantă, SC MSGISCAD SRL, în scopul efectuării măsurătorilor și verificarea actelor doveditoare ale dreptului de proprietate asupra imobilelor (terenuri/construcții), în sensul de a permite accesul pe proprietate a reprezentanților firmei executante, de a prezenta actele doveditoare ale dreptului de proprietate asupra imobilelor deținute, de a identifica limitele imobilelor, împreună cu echipa care realizează lucrărilre de specialitate, respectiv de a verifica informațiile privitoare la imobilele pe care le dețineți, în etapa de publicare a documentației tehnice cadastrale.
Astfel este necesar să vă prezentați la sediul Primăriei Comunei Moisei sau la punctul de lucru al societății SC MSGISCAD SRL, în intervalul programului de lucru, cu actele doveditoare ale dreptului de proprietate asupra imobilelor, în copie (contracte de vânzare-cumpărare, titluri de proprietate și, după caz, certificate de moștenitor, certificate de legatar, hotărâri judecătorești, acte de partaj, acte de donație, etc), acte de identitate (copii) ale actelor proprietarilor/moștenitorilor. Pentru terenurile cu proprietari neidentificați, se va face înscirera provizorie a dreptului de proprietate în favoarea Unității Administrativ Teritoriale Moisei”, spune primarul Grigore Tomoiagă.
Moiseienii trebuie să știe că toate lucrările necesare pentru întocmirea cadastrului sistematic GRATUIT se vor realiza prin intermediul administrației locale și a O.C.P.I. Maramureș.
„Se termină aceste două sectoare si următoarele o să fie pe Lunca de Sus, ambele părți ale drumului național, după aceea continuăm cu Izvorul Dragoș. Nu se poate face mai repede, nu găsim topografi autorizați. Stăm de un an cu întăbularea drumurilor”, a declarat, pentru ziarmm.ro, primarul Grigore Tomoiagă.
Dragoș HOJDA