- Publicitate -
Ad imageAd image

Ministrul Turismului: Obiectivul României trebuie să fie depăşirea cifrelor din 2019 în ceea ce priveşte turismul

Ad imageAd image

Obiectivul României trebuie să fie depăşirea cifrelor din 2019 în ceea ce priveşte turismul, iar un indicator interesant trebuie să rămână creşterea numărului de nopţi pe care un turist le petrece într-o destinaţie, a scris ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, miercuri, pe pagina sa de Facebook, informează AGERPRES

„O soluţie o oferă ministerul şi felicit echipa pe care o coordonez pentru că a reuşit ca de la 1 ianuarie 2023 să dea drumul la programul pentru susţinerea agenţiilor de turism în demersurile de atragere a turiştilor străini. Un proiect aşteptat de 30 de ani. Suntem încă departe de 10% din PIB, ca industrie, dar avem spaţiu în care să creştem. Nu ducem lipsă de provocări, mai ales că schimbările climatice au avut un cuvânt greu de spus iarna asta, iar domeniile schiabile din toate statele europene au avut de suferit”, a menţionat Cadariu.

Potrivit acestuia, MAT, prin modificarea de anul trecut a cadrului normativ privind investiţiile în turism, aşteaptă până la data de 1 august solicitări din partea unităţilor administrativ teritoriale pentru finanţarea domeniilor schiabile şi a infrastructurii din turismului balnear şi balneoclimatic.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a mai precizat că priveşte cu mult optimism cifrele pe care Institutul Naţional de Statistică le-a publicat la început de an cu privire la situaţia turismului românesc în primele 11 luni din 2022.

„România a găzduit aproape 10,5 milioane de turişti, turişti care au ales că stea în medie 2,2 zile fie că au fost români sau străini. Sunt cifre reale, care ne confirmă o creştere cu 20,63% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021 şi faptul că mai avem doar 15,61% de recuperat faţă de anul 2019, considerat de industrie ca fiind cel mai bun an al turismului nostru”, a adăugat ministrul.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu