- Publicitate -
Ad imageAd image

Un cercetător bulgar a părăsit o companie de miliarde de dolari pentru a se alătura Institutului INSAIT din Sofia

Ad imageAd image

Un cercetător bulgar a cărui teză de doctorat a obţinut o Menţiune Onorabilă în cadrul ediţiei 2016 a Premiului pentru Disertaţie Doctorală oferit de Association of Computing Machinery, părăseşte o companie de miliarde de dolari pentru a se alătura echipei Institutului pentru Informatică, Inteligenţă Artificială şi Tehnologie (INSAIT) din Sofia, a anunţat joi Ministerul bulgar al Educaţiei, informează AGERPRES.

Menţiunea Onorabilă din cadrul ediţiei din 2016 a ACM Doctoral Dissertation a fost obţinută de Peter Bailis de la Universitatea Stanford şi de Veselin Raychev de la ETH Zurich. Dr. Veselin Raychev a obţinut diploma de master şi cea de licenţă de la Universitatea din Sofia în 2009 şi respectiv în 2006, iar diploma doctorală de la ETH Zurich în 2016. Este co-fondator al DeepCode, ce a fost achiziţionat de (compania) Snyk şi a lucrat pentru această companie până în prezent.

Raychev a lucrat şi pentru Google unde a dezvoltat algoritmi pentru aplicaţia Google Maps.

Teza sa de doctorat a deschis un nou domeniu tehnologic ce s-a transformat între timp într-o industrie de multiple miliarde de dolari: AI ce poate scrie programe.

Dr. Raychev este şi medaliat al Olimpiadei Internaţionale de Informatică şi câştigător al Premiului John Atanasoff.

INSAIT este prima instituţie de acest fel din Europa de Est, ce oferă facilităţi de cercetare şi condiţii de clasă mondială. INSAIT a fost înfiinţată în aprilie 2022, în parteneriat cu ETH Zurich şi EPFL din Elveţia, două dintre cele mai bune universităţi tehnice din lume, şi colaborează cu cercetători de top de la universităţi şi laboratoare de elită din SUA, Europa şi Israel. INSAIT susţine că unicul său obiectiv este excelenţa ştiinţifică: desfăşurând programe de cercetare de clasă mondială, în colaborare cu oameni de ştiinţă internaţionali de prestigiu, şi pregătind noua generaţie de absolvenţi şi de lideri în domeniul tehnologiei.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu