- Publicitate -
Ad imageAd image

LA MOISEI – Final de proiect pe situații de urgență. Valea Secăturii a fost amenajată

Ad imageAd image

Primăria Comunei Moisei a anunțat că la începutul acestei săptămâni a organizat conferința finală în cadrul proiectului “ÎMPREUNĂ, PREGĂTIȚI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ”, care face parte din cadrul programului ENI – HUSKROUA 2014-2020. Durata de implementare a proiectului a fost de 44 de luni (20.04.2020 – 19.12.2023), obiectivul general fiind acela de prevenire a situațiilor de urgență și implicit achiziția de utilaje pentru gestionarea cazurilor deosebite în urma unor calamități.

„Proiectul “ÎMPREUNĂ, PREGĂTIȚI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ” a pus bazele unui parteneriat pe termen lung, între Comuna Moisei, Județul Maramureș și Comuna Solotvyno, Ucraina. În cadrul acestui proiect s-au făcut lucrări de amenajare/regularizare albii de râu, protecție a malurilor: Amenajare Pârâu Valea Secăturii, respectiv dezvoltarea serviciilor pentru situații de urgență, prin dotarea cu mașini și echipamente specializate adecvate pentru reducerea și eliminarea daunelor cauzate de inundații, incendii și alte situații de urgență, precum Achiziție de: BULDOEXCAVATOR JCB 4CX; TRACTOR BELRUS; REMORCĂ VIDANJĂ; REMORCĂ 5T; SIRENĂ ELECTRICĂ; GENERATOR ELECTRIC 33KW, dar și înscrierea în Cartea Funciară a Drumurilor din domeniul Public.

Această conferință de finalizare a proiectului a marcat încheierea unei perioade de programare 2014-2020 și încheierea unui proiect HUSKROUA de succes, finanțat prin acest program. Dar, în egală măsură, prin experiența partenerială acumulată și prin lecțiile învățate, ne pregătește pentru noua perioadă de programare și noul Program de cooperare transfrontalieră, Interreg VI-A NEXT Ungaria-Slovacia-România-Ucraina, 2021-2027. Mulțumesc partenerilor noștri pentru încrederea de a păși împreună cu noi pe acest drum, către o lume mai curată, mai pașnică, mai prietenoasă cu viața, pentru noi și pentru copiii noștri! Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc consilierilor locali, echipei de proiect din cadrul Primăriei și familiei Cocoșilă – consultanții noștri, pentru că împreună am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect”, a menționat primarul Grigore Tomoiagă.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu