- Publicitate -
Ad imageAd image

Cazul Cherecheș: Când se va judeca cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Cluj

Ad imageAd image

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a fixat un nou termen în cazul strămutării dosarului de la Curtea de Apel Cluj, în care Cătălin Cherecheș a fost condamnat la închisoare cu executare.

Termenul stabilit e 7 decembrie, deși cererea de strămutare a apărării lui Cherecheș a fost formulată înainte de sentința de vineri.

„Există o strămutare înregistrată de o săptămână înainte de a se da soluţia pentru care nu s-a fixat termen. Se pare că cei de la Curtea de Apel Cluj nu s-au grăbit să înainteze cât mai repede la Bucureşti strămutarea. (…) Nu am certitudinea că este aşa. Dacă se admite strămutarea, legea prevede clar că există posibilitatea ca strămutarea să se judece după rămânerea definitivă a hotărârii în cazul domnului Cherecheş şi în situaţia unei admiteri se anulează, practic, hotărârea de condamnare şi se rejudecă procesul în apel.

Separat de asta, dacă tot s-a dat azi (vineri, 24 noiembrie – n.red.) hotărârea definitivă, probabil că luăm în calcul exercitarea unei căi extraordinare de atac pe care Codul de Procedură Penală o prevede exact pentru situaţii în care hotărârea este dată nelegal, de către un complet nelegal constituit, şi anume are în componenţă un judecător incompatibil”, a spus avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, pentru AGERPRES.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu