- Publicitate -
Ad imageAd image

Ziua Recordurilor Mondiale Guinness celebrează abilităţi ieşite din comun

Ad imageAd image

Ziua Recordurilor Mondiale Guinness, marcată pe 16 noiembrie, celebrează oameni cu abilităţi speciale, care fac lucruri neobişnuite şi dificile, informează Reuters, transmite AGERPRES.

Unul dintre aceştia este Paul Swift, din Marea Britanie, expert în conducerea pe două roţi.

Swift, care reuşeşte să conducă o camionetă doar pe două roţi, a stabilit un record Guinness după ce s-a strecurat printr-o deschizătură de 88 de centimetri, amenajată într-o zonă pentru cascadorii de pe circuitul de curse Silverstone din Marea Britanie.

”Am condus pe două roţi de la vârsta de şapte ani – am început cu maşina de tuns iarbă -, aşa că un record mondial care recunoaşte acest lucru este fantastic”, a spus el.

Redactorul-şef al Guinness World Records, Craig Glenday, care s-a ocupat de omologarea recordului lui Swift, a spus că tema de anul acesta a Zilei Recordurilor Mondiale Guinness se referă la super-abilităţi.

”Ziua Recordurilor Mondiale Guinness este o celebrare globală la superlativ”, a spus el.

Pe lista persoanelor cu super-abilităţi se află şi o echipă din Japonia, care a doborât recordul pentru cele mai multe sărituri în mâini consecutive în timp ce două corzi sunt rotite în sensuri diferite.

În China, extrem de agilul Zhou Quan a stabilit un record pentru cele mai numeroase salturi pe spate cu răsucirea unui picior. Acesta a reuşit 11 salturi la rând.

Henry Cabelus, din Statele Unite, deţine opt recorduri mondiale după ce a reuşit cea mai înaltă săritură pe spate cu un Pogo Stick, la peste 3,07 metri.

”Mă simt destul de bine, îmi doresc să ajung la zece acum. Aşa că o să încep să mă gândesc la celelalte”, a spus el.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu