- Publicitate -
Ad imageAd image

Volodimir Zelenski afirmă că Rusia reprezintă o ameninţare şi pentru vecinii Ucrainei

Ad imageAd image

Rusia reprezintă o ameninţare nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru vecinii acesteia, a susţinut miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul unei conferinţe privind parteneriatul germano-ucrainean la nivel urban, desfăşurată la Leipzig, transmite DPA, informează AGERPRES.

Şeful statului ucrainean a spus că oraşele din Germania şi Ucraina au o atitudine europeană faţă de oameni, adăugând că această relaţie protejează vieţile oamenilor.

”Este foarte important ca noi nu doar să folosim instrumentele de care dispune statul”, a afirmat liderul ucrainean.

Oraşele Leipzig şi Kiev sunt înfrăţite de 62 de ani, acesta fiind cel mai vechi parteneriat între oraşe din Germania şi Ucraina.

Primarul Kievului, fostul pugilist profesionist Vitali Kliciko, s-a aflat de asemenea printre invitaţii la conferinţă. El a opinat că sprijinul german este vital pentru Ucraina. ”Împreună suntem mult mai puternici”, a afirmat Kliciko (52 de ani).

Acesta a adăugat că Ucraina luptă pentru valori democratice şi pentru viitorul său democratic.

Ministrul german al dezvoltării Svenja Schulze a insistat că angajamentul manifestat de oraşe şi comunităţi încă este copleşitor. ”Autorităţile locale vor juca un rol decisiv în reconstrucţia Ucrainei”, a afirmat politiciana social-democrată, care a promis că ţara sa va ajuta Kievul atât timp cât va fi necesar.

Ucraina se învecinează cu Rusia, Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi Republica Moldova şi este riverană Mării Negre şi Mării Azov.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu