- Publicitate -
Ad imageAd image

25 de ani de la înființarea Filialei Baia Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” (VIDEO)

Ad imageAd image

Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș”, Filiala Baia Mare, împlinește zilele acestea 25 de ani de la înființare, ocazie cu care în Baia Mare se desfășoară evenimentul științific internațional Economie – Istorie – Societate, ediția a III-a.

”Conferința urmărește creșterea aportului comunității științifice locale la dezvoltarea durabilă locală, regională, națională și europeană, prin relaționarea permanentă, sistematică cu cercetarea științifică națională și internațională.

Pe agenda conferinței s-au înscris peste 90 de lucrări care prezintă, în abordări pluri și transdisciplinare, legătura dintre economie, istorie și societate.

Acestora li se adaugă cercertările din domeniul istoriei privind Maramureșul și personalități care au marcat evoluția regiunii de Nord Vest a României”, spun organizatorii.

Pe lângă autoritățile locale și județene, la deschiderea evenimentului a luat parte și rectorul Universității de Vest, Coralia Adina Cotoraci, dar și directorul Filialei Baia Mare, lector univ. dr. Ioan Liviu Tăut.

”Mă bucur să mă aflu din nou în Baia Mare, un oraș care pentru noi are o semnificație aparte având în vedere aniversarea pe care o avem astăzi. 25 de ani de muncă și 25 de ani dedicați educației. Pentru noi este o sărbătoare academică”, a spus rectorul Coralia Adina Cotoraci.

Lucrările conferinței se desfășoară sub egida Academiei Române, iar printre cei care expun în cadrul ei se află și profesori universitari din alte țări, precum Portugalia, Italia, Ucraina, Slovacia, Ungaria. Alte detalii, în video de mai jos.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu