- Publicitate -
Ad imageAd image

CEVA DE GÂNDIT – Crește numărul maramureșenilor depistați cu cancer de piele

Ad imageAd image

Datele primite de la Direcția de Sănătate Publică a județului Maramureș privitoare la numărul de cazuri noi de cancer depistate în primele 8 luni din 2023 nu sunt deloc încurajatoare. Conducerea DSP Maramureș atrage atenția că a crescut mult numărul cazurilor noi de cancer de piele.

„Boala canceroasă continuă să fie o problemă de sănătate publică în creștere, din păcate, cazuri noi fiind depistate în permanență. Pentru primele 8 luni ale județului avem 740 de noi cazuri de cancer, cele mai frecvente fiind cazurile de cancer de piele, bronho-pulmonar și colorectal. Am avut depistate 92 de cazuri de cancer de piele, 90 bronho-pulmonar și 77 colorectal. Un semnal de alarmă este că pe locul I a ajuns cancerul de piele, ca și număr de cazuri noi depistate.

Casa de Sănătate derulează aceste programe de prevenție pentru boala canceroasă. Este foarte important să te prezinți la medic, să faci evaluarea periodică la medicul de familie, dar de multe ori nu se face nici această prevenție primară. Și probabil că dacă s-ar face, lucrurile ar fi cu totul altfel. Apoi, ar trebui o participare cât mai mare la aceste campanii de screening care se fac peste tot în județ, gratuite. Și din datele noastre sunt depistate cazuri noi prin aceste caravane mobile, în special în rândul femeilor din mediul rural”, a declarat Alessandra-Ivette Ilea.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu