Într-o comună din Maramureș avem finalizată o centrală fotovoltaică de circa 500.000 de euro. Compania E.ON Energie România a anunțat că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Printmasters din județul Maramureș, în cadrul unui parteneriat încheiat în acest an, valoarea investiției apropiindu-se de 500.000 de euro.
„Peste 1.000 de module fotovoltaice au fost montate pe una dintre halele de producție din localitatea Cicârlău, și, prin acest sistem, Printmasters va produce anual 543 MWh, ceea ce echivalează cu 36% din energia electrică necesară pentru consumul propriu. De asemenea, compania își va reduce emisiile de CO2 cu peste 100 de tone în fiecare an.
Fiecare centrală fotovoltaică nou instalată ne duce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim: un viitor mai verde și un consum de resurse responsabil și sustenabil. Încrederea pe care o primim din partea colaboratorilor noștri, prin numărul mare de solicitări de soluții de energie fotovoltaică, ne onorează dar ne și obligă, totodată, să oferim clienților, persoane fizice sau juridice, deopotrivă, servicii de calitate, adaptate nevoilor și așteptărilor acestora”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.
„Prin acest parteneriat, Printmasters își dorește extinderea surselor de energie regenerabilă prin instalarea de panouri fotovoltaice care vor furniza energie verde pentru liniile noastre de producție. E.ON Energie România este recunoscută ca fiind unul dintre liderii în domeniul soluțiilor de energie regenerabilă și, împărtășind acest angajament pentru sustenabilitate și responsabilitate socială, această colaborare a fost alegerea firească pentru noi. Valorile noastre – respect, responsabilitate, rezultate – se reflectă în toate aspectele afacerii, prin responsabilitate socială și angajament pentru mediul înconjurător, cu impact pozitiv asupra comunității locale”, a completat Jacques de Boer, CEO Printmasters.
E.ON a asigurat companiei beneficiare întreg proiectul de investiție pentru eficientizarea energetică, de la consultanță și proiectare personalizată, până la implementare și finanțare. Compania mai spune că pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 330 de proiecte finalizate, în valoare totală de 58 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 75 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20.140 de tone în fiecare an.
Dragoș HOJDA