- Publicitate -
Ad imageAd image

Teren scos la vânzare în Baia Sprie pentru investitorul strategic care vine în Maramureș

Ad imageAd image

Zilele trecute, consilierii județeni au aprobat vânzarea prin licitație publică a terenului în suprafață de 126.930 mp situat în localitatea Baia Sprie, proprietatea privată a Județului Maramureș.

Este vorba despre un teren dorit de investitorul strategic care și-a anunțat intenția de a investi masiv în județul Maramureș.

”Prin adresa înregistrată la sediul Consiliului Județean Maramureș cu nr. 22707/2023, un investitor strategic care are deschise peste 15 fabrici în Europa, China, Japonia, Statele Unite, și-a exprimat intenția să deschidă o fabrică în județul Maramureș, investiția ridicându-se la aproximativ 25 milioane euro. Această investiție ar duce la crearea a aproximativ 700 locuri de muncă. Terenul necesar pentru realizarea acestei investiții este de aproximativ 12,50 ha.

Terenul pe care s-ar putea realiza această investiție este terenul situat în localitatea Baia Sprie (…), în suprafață de 126.930 mp”, precizează un document adus la cunoștința consilierilor județeni.

Totodată a fost aprobat și prețul de pornire al licitației, cuantumul garanției de participare și al taxei de participare, după cum urmează:

– prețul de pornire al licitației: valoarea stabilită în Raportul de evaluare, respectiv 3.437.264,00 lei fără TVA;

– garanția de participare la licitației: 7,5 % din valoarea bunului licitat, respectiv 257.795,00 lei;

– taxa de participare la licitație: 1.000 lei.

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a menționat aleșilor județeni că investitorul strategic va angaja peste 500 de angajați în cele trei hale de care va dispune odată cu demararea proiectului propriu-zis.

Vlad HERMAN

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu