- Publicitate -
Ad imageAd image

Discuții cu ministrul Educației despre condiții mai bune pentru elevii din zonele izolate ale Maramureșului

Ad imageAd image

Inspectorul școlar general Mihai Pop a purtat mai multe discuții cu ministrul Educației, Ligia Deca, în timpul vizitei acesteia în județul Maramureș.

Una dintre ele a vizat găsirea soluțiilor pentru condiții mai bune pentru elevii din zonele izolate ale județului Maramureș.

”Deoarece mă preocupă implementarea unui învățământ de calitate la nivelul județului, am purtat discuții cu doamna Ministru al Educației, Ligia Deca, despre identificarea soluțiilor de a crea condiții egale pentru copiii care, în acest moment, învață în zone izolate ale județului Maramureș, și anume prin amplasarea de containere în care elevii să beneficieze de toate condițiile desfășurării unui act educațional de calitate.

Am abordat, de asemenea, și posibilitatea ca adulții din învățământul seral, care lucrează și cărora, uneori, le este dificil să se deplaseze la școală, să beneficieze de cursuri de calitate prin intermediul învățământului online, pornind de la premisa că, astfel, participarea va fi una mult mai mare, iar calitatea studiului una mai bună.

O altă problemă pe care am adus-o în discuție a reprezentat-o posibilitatea reevaluării elevilor declarați repetenți și cărora nu li s-a acordat dreptul de a primi ultimul calificativ, respectiv ultima notă în ultimele trei săptămâni ale anului școlar, asa cum Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar o cere.

Am speranța și încrederea că doamna ministru ne va sprijini în soluționarea acestor probleme și îi mulțumesc pentru implicarea în susținerea unui act educational de calitate, pentru încrederea acordată cadrelor didactice din județul Maramureș și pentru recunoașterea rezultatelor obținute de elevii maramureșeni”, a spus inspectorul Mihai Pop.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu