- Publicitate -
Ad imageAd image

Piața imobiliară. Toamna vine cu schimbări neașteptate

Ad imageAd image

Ratele românilor pentru creditele ipotecare încep să scadă. Iar acest lucru este un semn bun pentru tranzacțiile de pe piața imobiliară. Consultanții în domeniu se așteaptă ca nivelul ratelor să ajungă, în următoarea perioadă, la cel înregistrat în ianuarie 2020.

Ratele românilor la creditele imobiliare încep să scadă. Consultanții în domeniu se așteaptă ca rata medie pentru achiziția unui apartament din București să ajungă la 55% din salariul mediu național. Este nivelul la care se afla în ianuarie 2020. La începutul acestui an, rata medie se afla la nivelul de 64% din valoarea salariului mediu național.

Informația apare într-un raport SVN România, legat de evoluția valorilor la ratele românilor.

Astfel, ratele medii pentru cumpărarea unui apartament nou reprezenta la finalul primului semestru aproximativ 58% din salariul mediu net la nivel national. Este vorba despre o locuință cu două camere în București.

Ratele românilor au scăzut de la 64%, în ianuarie, şi va ajunge la 55% în septembrie. Acesta este nivelul înregistrat la începutul lui 2020, conform raportului realizat de SVN Romania. Conform sursei citate, raportat la veniturile medii din Bucureşti, rata medie reprezintă circa 45,5%.

Integral pe evz.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu