- Publicitate -
Ad imageAd image

Londra: Loviturile Kievului asupra teritoriului Rusiei sunt strategic importante

Ad imageAd image

Loviturile armatei ucrainene adânc în teritoriul Rusiei sunt strategic importante în respingerea războiului în curs declanşat de Moscova, potrivit rapoartelor serviciilor secrete britanice, citate duminică de DPA, informează AGERPRES.

„Conducerea Forţelor Aerospaţiale (VKS) ale Rusiei este foarte probabil sub presiune intensă pentru a îmbunătăţi apărarea antiaeriană asupra vestului Rusiei”, a declarat Ministerul Britanic al Apărării (MoD) în actualizarea sa zilnică.

„În ultimele luni, nivelul de ameninţări ce pătrund bine în interiorul Rusiei a crescut”, a scris ministerul pe X, cunoscută anterior ca Twitter. „Loviturile în adâncimea Rusiei sunt importante din punct de vedere strategic pentru că (preşedintele rus Vladimir Putin) aproape sigur că a invadat Ucraina presupunând că aceasta ar avea un efect direct redus asupra ruşilor”, consideră ministerul britanic.

Pe lângă drone, există şi rapoarte despre rachete antiaeriene proiectate de sovietici folosite ca rachete pentru ţinte pe teren, au scris experţi.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu