- Publicitate -
Ad imageAd image

Noi emisiuni ale titlurilor de stat din Programul Tezaur în perioada 12 februarie – 08 martie. Ce trebuie să știți

Ad imageAd image

Ministerul Finanţelor a anunţat lansarea unor emisiuni de stat destinate populaţiei în cadrul Programului Tezaur cu dobânzi anuale atractive de 6.00% şi 6.75%, scadente la 1 an şi la 3 ani. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată.

„Titlurile de stat pot fi cumpărate între 12 februarie şi 07 martie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online, respectiv între 12 februarie şi 08 martie 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, dar și între 12 februarie şi 07 martie 2024 în mediul urban şi 12 februarie şi 06 martie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A”, precizează Ministerul Finanțelor.

Ce trebuie să știe maramureșenii este că veniturile realizate de persoanele fizice rezidente din subscrierea şi deţinerea titlurilor de stat nu sunt venituri impozabile, în conformitate cu prevederile art. 93 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/ 2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare: „Titlurile de stat sunt purtătoare de dobândă la rata dobânzii, care curge de la data de emisiune, inclusiv. Titlurile de stat încetează să mai fie purtătoare de dobândă la data scadenţei lor, inclusiv. Titlurile de stat sunt oferite în România exclusiv persoanelor fizice rezidente, cu excepţia persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani până la data închiderii perioadei de subscriere, inclusiv”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu