- Publicitate -
Ad imageAd image

„2020” – prima comedie românească inspirată de pandemie

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Despre pandemie s-au spus multe. Au fost vremuri care cu siguranță nu vrem să le mai trăim, însă, după cum se spune, în tot răul ș-un bine. Și așa apare „2020” – o comedie neagră cu iz de dramă şi bucluc, care a intrat din 15 martie în cinematografele din toată ţara.

„Filmul „2020”, un lungmetraj cu o exprimare comică, dar şi dramatică, a intrat pe marile ecrane din România începând din 15 martie 2024. Filmul regizorului Bobby Bărbăcioru este un testimonial care aminteşte despre începutul unei ere contradictorii şi iraţionale, pe care am trăit-o cu toţii.

„2020” celebrează umorul inerent românesc, evidenţiind talentul de a râde în faţa marilor provocări istorice într-o poveste ce reflectă spiritul nostru de supravieţuire şi reinventare în vremuri critice. Nu în ultimul rând, filmul vorbeşte despre fragilitate şi vulnerabilitate umană, tratate într-o cheie vibrantă, cu accente tragicomice.

Filmul „2020” va avea premiera oficială şi la Sibiu, pe data de 22 martie. O echipă formată din regizorul Bobby Bărbăcioru şi actorii din rolurile principale, Silviu Geamănu, Puiu Lăscuş şi Cezar Curteanu, va fi prezentă la CineGold, pentru întâlnirea cu publicul sibian.

Avanpremiera de la Paris din 29 februarie a rulat cu sala plină, având un succes neaşteptat. Echipa Vent D’ Est Films, alături de actori, invitaţi si personalităţi din lumea culturală, s-au bucurat de o seară vibrantă, plină de râsete pe cinste. Irina Margareta Nistor a fost invitatul special al serii în calitate de ambasador şi prezentator al filmului, însoţită de oameni de cultură, susţinători ai artei precum Simona Miculescu (UNESCO) şi creatoarele de conţinut Roxana Erdei şi Carmen Nişcov.

La graniţa dintre comedie neagră şi tragicomedie cu accente burleşti şi chiar suprarealiste, filmul „2020” te introduce în povestea plină de aventuri a lui Max şi Gelu. Doi români descurcăreţi, reveniţi în ţară în primele zile ale pandemiei, declanşând un vârtej amuzant şi intrigant. Filmul oferă o satiră captivantă şi ilară, abordând aspecte surprinzătoare ale pandemiei”, a anunțat Vent D’ Est, casa de producție a acestui film.

„2020” este o mărturie întunecată a acestei ere post-adevăr în care trăim şi murim. O cronică plină de umor asupra puterii mass-media şi a consecinţelor dezinformării şi conspiraţiilor, chiar şi de la prieteni bine intenţionaţi şi familie. Până la un punct, Max şi Gelu reprezintă omul obişnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie. Iar după, filmul (anul 2020) o ia complet razna. Pentru a o cita pe Anais Nin, „, spune regizorul Bobby Bărbăcioru despre filmul său.

Silviu Geamănu, Puiu Lăscuş, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Şerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stanciu, Alexandra Băcăoanu şi Adrian Ionescu contribuie la povestea cinematografică.

Filmul, cu scenariul realizat de Gareth Brookes şi Bobby Bărbăcioru, are o imagine semnată de Dragoş Bărbăcioru şi o scenografie concepută de Cezar Curteanu. Coloana sonoră este produsă de Greg M. Johnson şi Kyle Kirkpatrick, iar sunetul creat de Ionuţ Geadău şi George Geadău completează această echipă dedicată.

Scurtmetrajul „Remisivir” a fost selectat la nenumărate festivaluri de prestigiu, inclusiv Santa Barbara International Film Festival, unde a fost semifinalist, iar scurtmetrajul a câştigat premiul Remi Gold la festivalul de film de la Houston.

Vent D’ Est este casa de producţie a filmului „2020”, un start-up francez axat pe producţia de filme inspirate din poveşti est europene. Fondată în 2022 de antreprenoarea şi actriţa Ruxandra Şerban, împreună cu antreprenorul Frederic Lasnier, compania s-a extins în 2023 prin adăugarea altor parteneri de business din Franţa, România şi Republica Moldova, inclusiv Benjamin Cernes, Marius Istrate, Eric Gouin, Elena Gouin, Alexandre Mironesco, Frederic Malot, Cornel Fătulescu, şi alţii. Vent D’Est continuă tradiţia unor producţii remarcabile precum „Love Building”, „Alt Love Building”, „Două Lozuri”, „Secretul lui Zorillo”, „Dragoste pe muchie de cuţit” şi „Încă Două Lozuri”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu